keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Visuaalinen myyntityö: Messuosasto

1. Mille messuille olet menossa? Olen menossa markkinoinnin viikoille helsinkiin, koska siellä on paljon ihmisiä ja siellä voisin mainostaa yritystäni ja saada lisää asiakkaita putiikkiini. 

2. Tavoite?  Tavoitteeni on saada messuilla yhä useammat ihmiset kuulemaan yrityksestäni ja saamaan lisää asiakkaita yritykseen ja mahd. saada yhteistyökumppaneita messuilta.

3.  Miksi menet messuille? Saan mainostusta yritykselleni ja lisää asiakkaita. Messuilla kertoisin yrityksestä ja sen toiminnasta monipuolisesti, sekä siellä olisi arvontoja. Siellä olisi jaossa flyereita ja käyntikortteja. Messuosasto olisi u muotoinen.






U muotoiseen messuosastosta tulee oman yrityksen näköinen esim. värit, tunnelma ja oikeanlainen valaistus. Sivuseinällä olevalla telkkarilla pyörisi mainoksia yrityksestäni.

Tiskissä lukee oman yrityksen logo, jotta siitä tunnistaa helposti yrityksen.
¨
T- paidat ovat esittelijöiden päällä jotta tutustujat tunnistaa esittelijät helpommin sekä rinnassa olisi nimilappu.


Messuosastolla olisi pari tuolia jossa tutustujat voivat istahtaa ja tutustua yritykseen.



A- telineestä huomaa messuosaston helpommin että mistä yrityksestä on kyse.


Tässä näkyy vielä messuosaston hinnat.

tiistai 14. maaliskuuta 2017

Visuaalinen myyntityö: Väripaletti




Valitsin putiikkiin aika pirteät ja söpöt värit. Värit ovat nuorekkaita ja herättävät huomiota ja ne eivät ole liian tylsiä ja tavallisia värejä. Kahvilan luonteeseen kuuluu pirtsakkuus ja söpöys eli väritkin ovat siihen kuuluvia.

torstai 9. maaliskuuta 2017

Visuaalinen myyntityö: Putiikin graafinen toteutus

Tässä näkyy työntekijöiden työasu, essussa on putiikin logo josta tunnistaa helposti työntekijän lisäksi laitoin muffinseja luomaan erillaisuutta, että essu ei olisi liian yksinkertainen. Työasu on helppokäyttöinen ja sen alle voi pistää omat vaatteet.
Kylttini on aika simppeli, mutta minun mielestäni hieno, siinä näkyy yrityksen värimaailmaa ja putiikkiin löytää hyvin kun kyltin näkee kaukaa ulkona.

Ikkunatarrasta huomaa putiikin hyvin. Ja tarra ei ole liian sekalainen. Putiikin nimi on olennaisena osana tarrassa. Lisäksi siitä löytyy kahvipannu ja muffinsi, joka löytyy muistakin elementeistä, siitä myös tunnistaa putiikkia kun se näkyy niin monessa paikassa.

Tässä on putiikin oma kassi joita voi ostaa putiikista omaksi. Jos asiakas tilaa vaikkapa mukaan enemmän leivonnaisia yms. niin kassille tulisi käyttöä. Kassia voi ilmanmuuta käyttää muuhunkin esim. kauppareissuihin. Hinta kassille olisi 4,90€

Käyntikortti on hyvä olla putiikilla, koska siitä näkyy kaikkia tarvittavat tiedot. Ja asiakkaat pystyisivät antamaan asiakaspalautetta sen avulla, koska siinä näkyy esim. sähköposti, jota katsomme aktiivisesti päivittäin. Siinä näkyy myös minun puhelinnumeroni, jos haluaa tietää lisäinformaatiota putiikista tai vaikkapa hakea töitä.


perjantai 3. maaliskuuta 2017

Kahvilan palveluympäristö



Tein siis floorplannerillä kahvilani. Kahvila on avara ja valoisa. Sisustuksessa olen käyttänyt harmaata, mustaa ja valkeaa pää osin, toki löytyy pieniä väri pilkkuja kasveista ja tyynyistä. Tein itse kahvilatilan, tiskin takaa pääsee taukotilaan kautta toimistoon siellä on myös vaatteenvaihto huone ja vessa. Kahvilassa on oma asiakas wc ja sieltä löytyy myös siivouskaappi.  Esittelyssä näkyy yrityksen avaruus ja valoisuus, asiakkaisen on helppo liikkua kahvilassa, sekä mukavuus tulee esiin kahvilassa olevien sohvien kautta. 

Väripaletti


Valitsin putiikkiin aika pirteät ja söpöt värit. Värit ovat nuorekkaita ja herättävät huomiota ja ne eivät ole liian tylsiä ja tavallisia värejä. Kahvilan luonteeseen kuuluu pirtsakkuus ja söpöys eli väritkin ovat siihen kuuluvia.

torstai 2. maaliskuuta 2017

Asiakasinformaation tuottaminen: Itsearviointi

Itsearviointi

Mitä teit ja miten onnistuit?

Tein tehtävät omasta mielestäni ihan hyvin, vaikka en ollut joka tunnilla niin osasin tehdä tehtävät ihan kohtalaisesti itsenäisesti, jotkut tehtävät olivat kyllä vaikeita välillä, mutta niistä kyllä selvisi. Orientaatio ja muut esitys tehtävät olivat kivoja, kun sai etsiä tietoa netistä ja tehdä esityksen miten halusi ja sain niistä ihan hyviä arviointiakin. 

Mitä tiesit/osasit jo ennestään?

Osasin jo ennestään hakea tietoa netistä ja tehdä dia ja prezi esityksiä. 

Mitä uutta opit (tieto, työmenetelmä, työtapa, tiedonhallinta, ongelmanratkaisu, tekniikka tms), jota et osannut ennen opintojaksoa?


Opin käyttämään illustrator ohjelmaa eri tavoin.

Mitä toteutus, työmenetelämä tms. vinkkejä antaisit ystävällesi, joka miettii yrityksen asiakasinformaation tuottamista? 


Kannattaa tehdä kuvankäsittely ohjelmalla mielenkiintoisia asiakasinformaatioita, sekä päivittää nettiä laittamalla sinne yrityksestä tietoja ja muuta inffoa sekä sosiaalista mediaa kannattaa hyödyntää yrityksen perustamisessa, koska nykyään moni liikkuu siellä ja sana kulkee nopeasti.

Mitä ajatuksia/ideoita oppimasi sinussa herätti?


Minusta oli kiva oppia käyttämään illustrator ohjelmaa, ennen en tiennyt koko ohjelmasta mitään kun vasta kurssin alotettua. Uskon että siitä on paljon hyötyä tulevaisuudessa. Jos joskus saatankin perustaa oman yrityksen tai muuten työelämässä joudun tekemään asiakasinformaatiota koneella niin tuosta ohjelmasta saattaa olla käyttöä silloin.

Mitä jäi epäselväksi tai askarruttamaan? 


Kurssista ei jäänyt oikeen mitään epäselväksi.. Paitsi illustrator ohjelma kaipaa vielä harjoitusta, kun en vielä osaa käyttää sitä 100% hyvin. 

Miten näet asiakasinformaaton tuottamisen ja työkalujen sekä välineiden kehittymisen (maailmalla ja yleensä)? 


Minusta tietotekniikka kehittyy maailmalla ja yleensäkkin vielä paljon ja vielä enemmän aletaan suunnitella ja kehittämään asiakasinformaation tuottamista tietotekniikan avulla tulevaisuudessa, käsin tuottaminen jää vähäiseksi tulevaisuudessa. 

Mitä hyvää työskentelyssä oli, mitä kehitettävää siinä vielä on?


 Hyvää kurssissa oi illustrator ohjelman käyttäminen ja minusta oli kiva tehdä yrityksien logoja sillä, kehitettävää kyllä sen käytössä vielä on jonkin verran. 



Eettinen toiminta tehtävä

Työtapakulttuuri

Työkulttuuri tarkoittaa työyhteisön jäsenten toimintaa ohjaavia normeja ja työyhteisössä yhteisesti hyväksyttäviä arvoja. Työkulttuuri ilmenee esim. ihmisten käyttäytymisessä, johtamisessa, vuorovaikutuksessa ja päätöksenteon tavassa, organisaation rakenteissa, tavotteiden asettelussa ja toiminnan mittaamisessa.
Suomalaisessa työkulttuurissa arvostetaan luotettavuutta ja aikataulussa pysymistä, oma-aloitteisuutta, suoruutta, tasa-arvoa, tiimityötä ja vaatimattomuutta.


Luotettavuus ja aikataulut


Luotettavuus on erittäin tärkeää työelämässä, jos lupaat tehdä jonkin asian vaikka kokouksessa, niin pidät sen muuten joudut kärsimään seurauksista.
Aika-tauluista on pidettävä tarkasti kiinni työelämässä, töihin on tultava täsmälleen siihen aikaan kun on sovittu esim. jos työt alkaa klo.9, niin silloin on tultava tasan 9 eikä yli.
Jos olet myöhästymässä vaikka kokouksesta kannattaa ilmoittaa siitä työnantajalle. Jos et ilmoita niin se voidaan kokea loukkaavana, että et arvosta muita.

Oma-aloitteisuus

Oma-aloitteisuus katsotaan hyvästä töissä. Jos huomaat töissä, että joki asia kannaittaisi tehdä, teet sen tai kysyt pomoltasi saatko tehdä sen tai kysyt hänen mielipidettä asiasta. Tehtyästi työtehtäväsi aloita reippaasti uusi työ ja sano siitä työnantajalle, että olet saanut työn valmiiksi.

Suoruus

Suomessa puhutaan yleensä lyhyesti ja suoraan. Kannattaa sanoa oma mielipide suoraan ja rohkeasti. Jos et ymmärtänyt työnohjetta sano siitä, että et ymmärtänyt tai jos olet saanut liian vähän työaikaa johonkin tehtävään sano siitä.

Tasa-arvo

Suomessa tasa-arvo on tärkeää. Naisten ja miesten työssäkäynti on lähes yhtä yleistä. Laki kieltää kaiken syrjinnän työpaikalla. Yleensä työntekijät ja esimiehet sinuttelevat toisiaan. Yleensä esimiestä ei teititellä. Oman mielipiteen saa sanoa töissä suoraan. Työntekijä saa olla esimiehen kanssa erimieltä, jos esimies pyytää sinua tekemään jotain, niin saat sanoa että sinulla ei ole aikaa juuri nyt tms.

Tiimityö

Suomessa tehdään usein työtä ryhmässä tai tiimityönä, jolloin työntekijät ovat ryhmä, joka suunnittelee itse työnsä: mitä yhdellä viikolla tehdään, miten työt jaetaan ja mitä välineitä käytetään.

Vaatimattomuus

Suomalaiset arvostavat vaatimattomuutta. Suomalaiset eivät yleensä kehu itseään ja perhettään. Kerro, mitä osaat esimerkiksi ”Olen ahkera” ja osoita tämä työssä.